
Restje champagne over? Maak er een Mimosa van!
Houd jij ook altijd wat champagne over na Oud & Nieuw? Gooi het dan niet weg, maar maak je Nieuwjaarsbrunch nog specialer met een mimosa. Hoe leuk is dat!
Mimosa’s, ik zie het altijd op televisie in series voorbijkomen. Zelf heb ik eigenlijk nog niet eerder van de gelegenheid gebruikgemaakt om het in de praktijk te proberen. Ik heb namelijk niet vaak champagne in huis. Maar nu de gelegenheid toch daar is, een dag na Oud & Nieuw, kon ik het niet laten om in stijl te brunchen.
Mimosa
Deze mimosa bestaat uit slechts twee ingrediënten: sinaasappelsap en champagne. Het is een heerlijk fruitig en bruisend drankje en kan wat mij betreft prima bij een speciale brunch.
De mimosa is:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- Makkelijk om te maken
Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je foto via Instagram met de hashtag #zelfgemaaktzondertroep of tag mij via @zelfgemaakt.zonder.troep.
Het Mimosa-recept (voor 1 persoon)
Ingrediënten:
- 2 perssinaasappels
- Ongeveer 60 ml champagne
- Optioneel: gember
Zo maak je het:
- Begin met het persen van de sinaasappels.
- Giet vervolgens de sinaasappelsap in een champagne of wijnglas.
- Voeg het restje champagne geleidelijk toe.
- Garneertip: houd je van wat pit? Voeg dan wat plakjes gember toe.
Drinksmakelijk!
Tip! Wil je met de rest meedoen, maar drink je liever geen alcohol? Gebruik dan bruisend water of ginger ale als alternatief.