
Maak zelf je Artisjokkespread in een handomdraai
Deze Artisjokkespread is op dit moment echt mijn favoriet! Lekker voor op een (glutenvrij) toastje of gewoon op brood. En niet onbelangrijk, dit recept is ontzettend makkelijk om te maken.
Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik minder vleeswaren wil kopen voor op brood. Meer groente tussen de middag is het doel. Als je een drukke dag hebt of weinig tijd hebt om je lunch voor te bereiden, dan kies ik toch snel voor een broodje. Maar wat doe je daar dan wel op? Na de zoveelste keer hummus, ben ik daar toch wel eens op uitgekeken.
Nou deze heerlijke Artisjokkespread dus!
De Artisjokkespread
Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor het maken van de Artisjokkespead. Dit recept kun je less waste maken. De artisjokharten zijn verkrijgbaar bij de supermarkt in een glazen potje, net zoals de zongedroogde tomaten. De basilicum daarentegen is niet altijd in het seizoen en daarom niet altijd verpakkingsvrij verkrijgbaar.
De Artisjokkespread is:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- Makkelijk om te maken
- Vegan
Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je foto via Instagram met de hashtag #zelfgemaaktzondertroep of tag mij via @zelfgemaakt.zonder.troep.
Zo maak je de Artisjokkespread
Ingrediënten:
- 1 potje met artisjokharten
- Een half bolletje knoflook (deze heb ik gepoft in de oven)
- Handje verse basilicum inclusief steeltjes
- 3-5 zongedroogde tomaten (naar smaak)
- Wat olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Doe de knoflookteentjes in een voorverwarmde oven van 150 graden. Normaal gesproken wikkel je ze in aluminiumfolie, maar je kunt ook zonder de folie knoflook poffen. Na ongeveer 20 minuten zijn ze gaar.
- Pak je keukenmachine of hakker uit de kast en doe alle ingrediënten erin.
- Zet de machine aan en mix alle ingrediënten goed door totdat de spread de juiste textuur heeft.
Wil je de knoflook niet poffen in de oven? Dan kun je de knoflook eventueel ook 3 minuten in kokend water laten meekoken. De smaak is dan ook milder dan verse knoflook en dat wil je voor deze spread.
Eetsmakelijk!