Top

zelfgemaakt

Heb je weleens een wafel als ontbijt gegeten? Deze ontbijtwafel maakte ik van havermout in combinatie met banaan en een restje wortel. Groenten verwerken in het ontbijt, zonder dat je het door hebt. Daar houd ik van.

Bij mij thuis is dit echt een favoriet. Zelfs mijn kritische dochter geniet hier altijd van, terwijl ze normaal geen wortel eet.

Ontbijtwafel van havermout

Als je geen gluten mag, dan is het vaak zoeken naar een gezond alternatief. Een maaltijd die ook echt vult en je bloedsuiker niet steeds laat schommelen. Doordat er in dit recept havermout verwerkt is, start je de dag met een goed gevulde maag en zit je langer vol.

Heb je een ingrediënt niet in huis? Probeer dan eerst een alternatief te vinden, voordat je naar de winkel rent. Ik hoop dat de ontbijtwafel binnenkort ook jouw favoriet wordt!

Deze ontbijtwafel havermout met restje wortel is:

•        Glutenvrij

•        Lactosevrij

•        100% vegan

•        Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je foto via Instagram met de hashtag #zelfgemaaktzondertroep of tag mij via @zelfgemaakt.zonder.troep.

Het ontbijtwafelrecept

Ingrediënten:

  • 125 gram glutenvrije havermeel/havermout
  • 150 ml havermelk (glutenvrij)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • wat geraspte wortel

Garnering: Eigenlijk smeer ik standaard wat boter op de ontbijtwafel en strooi ik er wat hennepzaad over. In combinatie met wat vers fruit dat ik op dat moment over heb.

Zo maak je het:

  1. Prak de banaan in een grote kom
  2. Is de banaan goed geprakt en zie je geen klontjes meer? Doe dan de havermelk erbij.
  3. Vervolgens doe je de bakpoeder, agave en zonnebloemolie bij de mix. Even goed roeren.
  4. Dan voeg je de havermeel toe. Heb je nou geen havermeel liggen, maar wel havermout? Geen probleem, maal deze dan in de keukenmachine en voeg het toe aan de mix.
  5. Vervolgens rasp je wat wortel en voeg je dat naar gevoel toe aan het beslag.
  6. Doe wat olie in de wafelpan en voeg het beslag eraan toe. Even wachten en smullen maar!
  7. Verreik de wafel met wat je over hebt en je als garnering kunt gebruiken.

Eetsmakelijk!

post a comment