
Budgetspread: Groene olijventapenade maak je zo
Maak zelf ook eens een groene olijventapenade voor op brood. Je ziet ze vaak in de winkel, verse tapas en tapenade voor op een cracker of brood. Daar betaal je toch al snel bijna €3,- voor. Broodbeleg wordt steeds duurder. Terwijl je het net zo makkelijk zelf maakt en daarmee een hoop geld bespaart.
Al een tijdje ben ik op zoek naar (gezonde) spreads voor op brood, die je redelijk zero waste kunt maken en waar zo min mogelijk vlees aan te pas komt. Deze Groene olijventapenade voldoet bijna aan alle eisen. Ik vind het heerlijk en daarbij staat het binnen 5 minuten op tafel en is het ook nog eens een budgetrecept.
De olijventapenade
Voor deze tapenade heb je slechts een paar ingrediënten nodig die je vaak al wel in huis hebt. Olijven kun je heel makkelijk bij de Toko verpakkingsvrij halen. Mocht er geen toko bij jou in de buurt zijn, dan kun je ook eens kijken op de markt en anders de olijven uit een glazen potje gebruiken die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.
De tapenade is:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- Makkelijk om te maken
Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je foto via Instagram met de hashtag #zelfgemaaktzondertroep of tag mij via @zelfgemaakt.zonder.troep.
Zo maak je de Groene olijventapenade
Ingrediënten:
- 240 gram groene olijven zonder pit
- 2x een theelepel kappertjes
- Beetje oregano
- Beetje peterselie
- 1x knoflookteentje
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
1. Pak je keukenmachine of hakker uit de kast en doe er alle ingrediënten in.
2. Zet de machine aan en voor je het weet heb je een heerlijke spread.
Eetsmakelijk!