Top

zelfgemaakt

Glutenvrije oliebollen over? Maak er glutenvrije vegan wentelteefjes van! Je hebt waarschijnlijk een knallende Oud & Nieuw gehad, maar eenmaal uit je bed in de ochtend zie je dat er nog een hoop oliebollen over zijn. Je kunt dan twee dingen doen: even opwarmen en ze zo opeten of er gewoon heerlijke glutenvrije vegan wentelteefjes van maken!

Ik kan altijd erg smullen van wentelteefjes, maar mijn dochter kan niet tegen ei en koemelk. Dat maakt het dan toch net even lastig. Het heeft lang geduurd voordat ik tot een goed recept kwam, zodat we er allebei van kunnen genieten.

Glutenvrije vegan wentelteefjes

In plaats van ei in deze wentelteefjes, maak je gebruik van bloem. Hoe ik bloem het liefst vervang is door fijne rijstmeel te combineren met boekweitmeel en tapiocameel. De samenstelling heb ik van Laura’s Bakery:

  • 700g fijne rijstmeel (ik gebruik de volkoren variant)
  • 200g boekweitmeel
  • 100g tapiocameel

Heb je een ingrediënt niet in huis? Kijk dan naar wat je wel in de kast hebt. Bloem in dit recept kun je ook goed vervangen door een van de andere glutenvrije melen of door een al samengestelde meel, zoals Schar B.

Deze glutenvrije vegan wentelteefjes zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je foto via Instagram met de hashtag #zelfgemaaktzondertroep of tag mij via @zelfgemaakt.zonder.troep.

Het glutenvrije en vegan wentelteefjesrecept

Ingrediënten:

  • 100 gram glutenvrije meel
  • 1-2 theelepels kaneel
  • Optioneel: klein scheutje vanille extract
  • 400 milliliter havermelk, sojamelk of amandelmelk
  • Plantaardige boter om in te bakken
  • Restjes glutenvrije oliebollen.

Zo maak je het:

  1. Doe in een kom de glutenvrije meel, kaneel en plantaardige melk bij elkaar. Zorg ervoor dat je het goed mengt.
  2. Snijd vervolgens de oliebollen in plakjes en doop het kort in het mengsel. Zorg ervoor dat het deeg goed wordt opgenomen door de oliebol.
  3. Doe een klontje plantaardige boter in de plan, plaats de gedoopte schijfjes oliebol in de pan en bak het aan beide kanten bruin.
  4. Garneertips: strooi er wat poedersuiker, jam, stroop of fruit over en je maakt er echt een feestje van.

Eetsmakelijk!

post a comment